В Испания: Лудогорец е като цар Мидас

В Испания: Лудогорец е като цар Мидас
Испанската медия sport-ball.es публикува обширен материал за Лудогорец. На Пиренеите отбелязват, че в последните години ЦСКА и Левски са се намирали в мно­го лошо състояние, което е позволило на разградчани да се утвърдят на върха.
"Лудогорец разполага с куп бразилци, подобно на Шахтьор Донецк. Суперзвез­дата на тима е Марселиньо, който вече има над 250 ма­ча. Силното представяне в евротурнирите пък е основ­ният източник на приходи в клуба и добрите изяви там позволяват да се покриват разходите по договорите на футболистите. Ново учас­тие в групите на Шампионс­ката лига обаче изглежда ка­то химера.
Заради ниския коефициент на българските отбори Лудогорец ще тряб­ва да стартира участието си от първия кръг и доста трудно ще достигне до гру­повата фаза през септемв­ри. А икономическото бъде­ще зависи в немалка степен именно от евроучастието. Лудогорец обаче е като цар Мидас (б.р. - който превръ­ща в злато всичко, до което се докосне, според древ­ногръцката митология) за българския футбол", пишат испанците.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти