Аутори призова играчите да забравят успехите, “подари” Суперкупата на Херо

Аутори призова играчите да забравят успехите, “подари” Суперкупата на Херо

Новият наставник на Лудогорец Пауло Аутори започна с трофей начело на орлите, след като разградчани надиграха с 1:0 Славия в битка за Суперкупата на България. Бразилецът обяви, че иска да “подари” тази купа на своя предшественик Димитър Димитров и призова играчите си да забравят за досегашните успехи, тъй като трябва да работят за нови.

“Искам да подаря тази победа на предишния наставник на Лудогорец. Той е бил част от отбора. Искам да поздравя и играчите. Всеки един мач е важен. Ние сме отбор, който обича да побеждава. Има още неща, които трябва да добавим за следващите мачове.

Работихме два дни много усърдно. Смятаме, че все още сме в подготвителен процес. Играчите се възползваха от някои концепции, които тренирахме по време на подготовката. Сега започва сезонът. Целта ни е да бъдем балансиран отбор - и в атака, и защита. Целта е да вкарваме, но и да не ни вкарват. Играчите трябва да работят и в защита.

Имахме доста ситуации, но можеше да създадем още. На почивката говорих с играчите да вдигнат интензитета. Искаме да работим и пресираме всички заедно, а не един, двама или трима.

Трябва да знаем, че успехът е светлина, която може и да изчезне, но престижът е завинаги. Трябва да забравим всичко, което сме спечелили досега и да продължим да работим”, каза Аутори, който разясни, че той и щабът му са разузнали добре първия съперник на Лудогорец в ШЛ.

14 Лудогорец спечелиха Супер Купата на България

“Направихме анализ на Крусейдърс. Това е днешният футбол. Няма никакви тайни, защото технологиите не го разрешават. Всички имат достъп до информация. Искам да покажем това, което тренираме”, каза бразилският специалист, който поясни, че за първите два двубоя в Европа няма да разчита на новото румънско попълнение Драгуш Григоре.

“Драгуш Григоре няма да участва в първите два мача, защото не е готов физически, тактически, технически и ментално. Когато е готов, ще участва.”

снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти