Галиани принудил Ибрахимович да напусне Милан

Галиани принудил Ибрахимович да напусне Милан

Шведският нападател Златан Ибрахимович разкри, че е бил принуден да напусне Милан от бившия директор в клуба Адриано Галиани. Ибра премина в отбора на Пари Сен Жермен през лятото на 2012 година, но още тогава сподели, че не имал желанието да напуска “росонерите”. По-късно този месец Ибрахимович ще издаде новата си книга “Аз съм футбол”, в която ще разкаже как е напуснал Милан.

“Галиани ми каза: “Не се притеснявай, Златан, няма да те продадем”, споделя Ибра.

“Няколко седмици по-късно бях у дома и видях, че имам пет пропуснати обаждания от Мино Райола”.

“Добре, Леонардо, ще ти се обадим”, каза тогава Мино. Леонардо? Кой Леонардо? Тога разбрах: говореше за Леонардо, който работеше като спортен директор в ПСЖ”.

Ибра продължава своя разказ и разкрива, че е отказал предложението на Райола и ПСЖ:

“Казах “Не” на Мино. “Няма да отговоря на неговите обаждания. Галиани ми каза, че няма да ме продаде". Тогава той ми каза: “Знам, но той вече те продаде”.

“Когато говорих с Мино, му казах, че ще ни бъде много трудно в ПСЖ. Исках да запазя заплатата си, която получавах в Милан. Искаше ми се от ПСЖ да ми кажат, че искам прекалено много”.

“Исках да използвам това, за да ги разубедя. Затова казах на Мино да сподели всичко, което исках. Изредих всички мои желания и когато приключих, казах на Елена (жена ми), че никога няма да приемат това. Беше невъзможно”.

“Само 20 минути по-късно Мино ми се обади и каза: “Имаш всичко, което поиска”. Тогава нямаше връщане назад”.

“Казах му: “Добре, всичко е готово”. Държа на думата си и когато съм казал, че ще направя нещо, ще го направя”, завършва разказа си Ибра.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти