Дерменджиев каза защо Левски загуби от Лудогорец, поиска повече смелост

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев обяви след домакинското поражение с 0:2 от Лудогорец, че феновете имат право да мечтаят за титла, но не иска да останат излъгани, защото сините трябва да вървят постепенно към върха. Специалистът обясни причините за днешната загуба и разкри, че играчите му е трябвало да подходят с повече смелост.

“Не започнахме добре. В първите 20 минути допуснахме доста грешки. Приехме Лудогорец в нашата половина. След първия гол нарушихме играта си. Паулиньо и Кабрал трябваше да намерят верните позиции, за да бъдат в комплект с отбора.

Имаше доста отговорност върху играчите, че трябва да бият на всяка цена. Това ги обремени психически. Благодарни сме на феновете, които подкрепиха отбора, но това е голяма отговорност. Смятам, че играчите могат да понесат психически такава отговорност.

Не съм изненадан от Лудогорец и тяхната преса. Дори при не така добра игра имахме 3 добри ситуации, които ако бяха отиграни правилно, щеше да е друго. Но футболът е игра на голове.

В такъв мач трябва да се направи всичко възможно, за да се промени резултата. Имаше застрашаване на противника, но нямахме ефективност.

Бавно се ориентирахме и затова се получиха тези грешки. Сезонът не свършва. Има още много мачове. Винаги съм казал, че Левски трябва да се подобрява и ние ще направим това нещо.

Лудогорец не ме изненада, но ние трябваше да тръгнем по-смело.

Разбира се, че феновете имат право да мечтаят за титла. Още веднъж им благодаря. Не искам те да останат излъгани, че те ни подкрепят, но ние не играем. Постепенно Левски ще израства. Всички разумни хора виждат за какво става въпрос. Важно е Левски да върви по правилния път”, каза Дерменджиев след срещата.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти