Първите думи на Григор след историческата победа над Федерер

Първите думи на Григор след историческата победа над Федерер

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи възкръсването си през 2019 година с епичен петсетов успех над Роджър Федерер, с който се класира за първи път на полуфиналите на US Open. Въпреки че имаше куп емоции за изживяване секунди след триумфа, той успя да обясни доста подробно случващото се около него в момента, включително и за ролята на треньорите му Андре Агаси и Радек Щепанек.

Димитров е най-ниско класираният в ранглистата (в началото на турнира бе 78-ми) полуфиналист в "Шлема" от Райън Шютлер на "Уимбълдън" преди 11 години, когато той е 94-и. 

Ето какво каза Гришо на най-големия тенис корт в света "Артър Аш" веднага след магическата победа в трилъра под светлините:

"Отдавна не бях играл на този корт и първият сет бях нервен. Той сервираше много добре, но си казах, че трябва да остана в мача. Знаех, че се чувствам много добре физически и съм в добра форма. Успях да удрям добре трудните топки. Може би след втория сет започнах да намирам ритъма си и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам шанс. Опитвах се да остана в разиграванията, да го накарам да стои колкото се може повече на корта. Накрая той със сигурност не беше 100%, но това е форматът 3 от 5 сета, всичко може да се случи.

Едно от най-трудните решения беше да решим да съм сам тук, а не с Агаси и Щепанек. Андре и Радек не са тук, но ние постоянно говорим и със сигурност ще бъдем заедно, засега всичко се развива добре. Беше трудно решение, но трябва да взимаш такива решения на корта и извън него. Играл съм два пъти с Медведев, той направи великолепно лято, знам играта му, утре ще е дълъг ден и ще трябва да се възстановя и да анализирам следващия опонент. Ето, че отново съм тук"

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички