Георги Дерменджиев: Лудогорец вече е клуб над средното европейско ниво

Георги Дерменджиев: Лудогорец вече е клуб над средното европейско ниво
Националният селекционер Георги Дерменджиев разказа как навремето Ивайло Петев го е поканил на работа в Лудогорец. След това специалистът се върна към мачовете от Шампионската лига с "орлите".

"Как се озовах в Лудогорец ли? Ивайло Петев ми се обади и ме покани. Бях в Пловдив. Попита ме: "Искаш ли да дойдеш при мен в Разград? Ще се прави отбор, проектът е много добър". Веднага му отговорих, че съм навит, но само да ми каже как да стигна до Разград. Така започна всичко. Не е нито авантюра, нито приключение. Това е нещо с много голяма стойност. Много хора не искат да отдадат значение на това нещо, но само си помислете каква база се направи в Разград, стадион, който отговаря на европейските изисквания - с лични средства на братя Домусчиеви. Не е като в другите градове, където всеки мрънка: "Искаме това, искаме онова, нямаме това, нямаме онова". Не искам да съдя никого, но когато има коментар, трябва и да се съобразяваш какво говориш.
Случващото се в Разград трябва да бъде за пример. Лудогорец вече е над средното европейско ниво - като клуб и като управление. Има екип, интелект на екипа, има собственици, които вярват на екипа, отпускат средства за селекция. Постепенно играчите натрупват рутина с годините, което е много важно. Вече дори не се притесняват, когато излизат на терена срещу Реал Мадрид. Знаете, че и с Пари Сен Жермен играхме, направихме 2:2 в Париж. Мачове с Ливърпул, Арсенал, с Базел - това са мачове, които остават в историята. Ние излизахме да играем като равен с равен, дори и срещу Реал", каза Дерменджиев пред "Блиц".

Още от БГ Футбол

Виж всички