Димитър Илиев: Горд съм от повиквателната! Ще опитам да се утвърдя

Димитър Илиев: Горд съм от повиквателната! Ще опитам да се утвърдя
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев е един от 16-те футболисти от efbet Лига, повикани в националния отбор от селекционера Георги Дерменджиев. Силните и най-вече постоянни изяви на Илиев му издействаха дебютна повиквателна за предстоящите мачове на “лъвовете” с Парагвай и Чехия. Полузащитникът сподели за Sportal.bg как се чувства след добрата новина.

"Много съм горд, че съм повикан! От доста време се надявах, че ще бъда повикан и съм радостен, че това е факт. Амбициите ми са да се представя добре, да оправдая доверието и да се утвърдя, а не това да бъде единична повиквателна. Надявам се отборът да покаже много по-добро лице от последните мачове и да дадем на хората повод за радост и оптимизъм", каза Илиев за Sportal.bg.
"Много е рано да се говори за баража през месец март. Трябва отборът да се подобри във всички аспекти, за да говорим за каквито и да е шансове. Убеден съм, че всички в отбора ще дадат всичко от себе си. Надявам се също така на подкрепа и на позитивизъм от феновете, защото наистина напоследък върху целия отбор има много критики и негативизъм. Много от тях са заслужени, но в крайна сметка мисля, че всеки футболист, който е повикан, дава всичко от себе си".
"На първо място за един футболист няма по-тягостно нещо от това да играе пред празни трибуни. За скандала с Англия мисля, че наистина нещата се раздуха прекалено. Това, че се дава такъв отзвук на скандирания от няколко лумпени, по никакъв начин не помага на борбата срещу расизма. Напротив - тъкмо обратното".

Още от БГ Футбол

Виж всички