Тодор Батков: Боби стана жертва на заговор, то се знаеше

Тодор Батков: Боби стана жертва на заговор, то се знаеше
Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори пред Sportal.bg по повод расисткия скандал на европейската квалификация с Англия, след който дойде оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.
"Няма да сме далеч от истината, ако кажем, че Боби Михайлов стана жертва на заговор. Всъщност, че нещо ще стане на този мач се знаеше преди това, и то можеше да бъде предотвратено. Самият Боби обаче какво би могъл да направи... Вижте, едно такова нещо може да бъде съчинено от няколко страни. Трябва да се помисли откъде е дошло. На такова нещо са способни английските медии - между другото точно такива неща са в репертоара на техните таблоиди. На второ място, интерес от такъв скандал биха имали грандовете Левски и ЦСКА, които не понасят Боби. Освен това може някой да цели отклоняване на общественото внимание", заяви Батков пред Sportal.bg.
121 България - Англия

"Искам да кажа на тези, които твърдят, че в Англия имат много по-страшен проблем с расизма, че това е вярно, но не и на стадиона. В Англия имат проблеми с хулигани и расизъм, но до спортното съоръжение. Такива неща там не се допускат, още повече на сериозна официална среща на ниво национални отбори. На трибуните англичаните си решиха проблемите още след "Хейзел" - със закон и строги мерки. Ходя понякога на дербита от английското първенство и проблеми няма. Няма и униформени. Агитката на Ливърпул пее, веят шалове, знамена, голи до кръста, но толкова, дотам. Няма псувни, няма обиди. Там нещата на стадиона са сериозни", каза още адвокатът.

"В крайна сметка евентуалната промяна е за добро. Казвам евентуална, защото нека все пак видим какво ще се случи. Както се казва, око да види и ръка да пипне. Предполагам, че утре от Изпълкома на БФС ще спазят стрикно своя устав, така трябва да бъде. Като че ли футболът ни има нужда от по-млади хора, време е сякаш наистина за промяна, както казах - за добро, но не искам да се ангажирам с имена", допълни бившият бос на "сините".

Още от БГ Футбол

Виж всички