Национал люби студентка в Кеймбридж

Национал люби студентка в Кеймбридж

Чудо! Футболен национал люби студентка от Кеймбридж, а не плеймейтка от софийските чалготеки. Защитникът на ЦСКА-София Валентин Антов от известно време се хвали с отличничката Ивана, която вече учи в един от най-престижните университети в света.

19-годишната приятелка на национала е завършила столичната Класическа гимназия и заминава в Англия да покорява нови върхове в науката. В България тя изучава латински език.

Успоредно с това Ивана заработва и като модел. Тя е хем умна, хем красива и връзката й с футболист определено е необичайна. Но и Антов не е типичният роден ритнитопковец - заляга здраво над учебниците и мисли за перспективи и извън спорта.

"Професионален футболист съм, опитвам се да съчетавам нещата с ученето, засега се справям и се надявам да продължа така - казва Вальо. - Не трябва да се пренебрегва образованието, което може да ми помогне и във футбола."

Неговата приятелка започва да учи в Кеймбридж през октомври миналата година. Тя кандидатства там година по-рано, получава одобрение и е поканена на интервю, преди да я поканят в може би най-престижното учебно заведение в света. Университетът е вторият най-стар в Англия и негови възпитаници са носители на общо 96 Нобелови награди. Цената да учиш в Кеймбридж определено не е за всеки - студентите плащат по около 9000 паунда, или 24 000 лева на година. Разстоянието и учението засега не пречат на връзката й с Антов и двамата влюбени редовно пътуват между Англия и България. Наскоро те намериха време и за романтична ваканция в Париж.

В момента Антов е на лагер с националния отбор на България за контролата с Беларус, а Ивана заляга над учебниците. Вальо е сочен за един от най-перспективните български футболисти, а през зимата в английските медии излезе информация, че е следен дори от Манчестър Юнайтед. Трансфер на Острова ще е перфектен и за Ивана - така двамата ще са на една ръка разстояние.

Още от Булевард

Виж всички