"Леденият" Джокович показа завидна издръжливост (видео)

"Леденият" Джокович показа завидна издръжливост (видео)
Какво ви трябва, за да бъдете като Новак Джокович (освен 17 титли от “Големия шлем”)? Зимна обстановка, поток или река и... издръжливост. Сръбският тенисист публикува любопитно видео в профила си в социалните мрежи, с което отправи ново предизвикателство към феновете си, пише btvnovinite.bg. То се отбелязва с хаштаг #NoleChallenge и, за да се включите в него, трябва да издържите 1 минута в ледена, течаща вода, по бански. Поне половината от тялото ви трябва да потопено в реката или потока.
Бащата на Джокович: Новак ще настигне Федерер по титли от "Големия шлем" още тази година
Бащата на Джокович: Новак ще настигне Федерер по титли от "Големия шлем" още тази година

Самият Джокович успя да постави своеобразен рекорд от 1 минута и 45 секунди, седнал в малка крайпътна рекичка в Италия. До нея той стигна пеша, само по халат, зелени бански, чехли и чанта. Компания му правеше приятелят му Константин. Преди да влезе във водата, Ноле успокои дишането си и се подготви психически за предстоящото студено предизвикателство. Той разкри, че за това ново начинание го е вдъхновил - Вим Хоф, известен като Ледения човек. Той многократно е подобрявал рекорда за прекарано време в ледена вода, подготвяйки се чрез тренировки на ума и дишането.

И не на последно по важност място, Джокович предупреди, че предизвикателството му не е шега! И преди да се впуснат в него, ентусиастите трябва да се подготвят добре, да тренират и да се запознаят с всички рискове.

"Аз и Константин оцеляхме в този планински поток 1 минута и 45 секунди. Настройката на ума е всичко! Тези тренировки с ледените вани изглеждат ненормално, но са добра тренировка за ума и тялото. Чрез различни тренировки (като дишане) успяхме да се успокоим до такава степен, че да се справим с екстремните условия като тези тук, както и със стреса с ежедневието. Аз използвам методите на Вим и виждам, че има полза от тях в живота. "Съзнанието над материята. Умът над тялото". Предлагам на всички вас да се запознаете и може би да участвате в това предизвикателство!

Джокович играе тенис с деца на улицата и се забавлява в Белград (видео)
Джокович играе тенис с деца на улицата и се забавлява в Белград (видео)
Тези, които се осмелят, трябва да си намерят мразовит водоизточник навън и да влязат в него поне за 1 минута. Трябва да е зима и водата да е ледена, да сте само по бельо, поне половината от тялото ви да е под вода и да издържите вътре поне минута.

Трябва да сте сигурни, че сте проучили всичко и сте се подготвили, защото може да е доста опасно, ако не следвате съветите на Вим. Отбележете приятелите си, с които искате да се включите и използвайте хаштаг #NoleChallenge, за да го споделите и да го видя. Вълнувам се! Хайде!", пише Ноле.

Още от Булевард

Виж всички