Четири сребърни и един бронзов медал за нашите девойки в Москва

Четири сребърни и един бронзов медал за нашите девойки в Москва

Българките Ева Брезалиева и Стилияна Николова спечелиха четири сребърни и един бронзов медал на международния турнир по художествена гимнастика за девойки в руската столица Москва, съпътстващ надпреварата за Гран при.

Отборно грациите са на второ място след домакините от Русия след изключително силна игра. На финалите на отделните уреди Ева Брезалиева завоюва сребърни отличия на въже и топка, както и бронз на лента, а Стилияна Николова - е втора на бухалки.

Днес българките се представиха отлично на вторите два уреда - бухалки и лента. Николова има оценки 21.550 на бухалки и 18.050 на лента, а Брезалиева - 21.000 на бухалки и 18.100 на лента. Вчера Брезалиева има оценки от 18.950 точки на въже и 18.200 на топка, а Стилияна Николова- 18.050 на въже и 17.500 на топка.

"Изключителна игра на българките при девойките в Москва! Много силни композиции, изиграни със спокойствие, увереност и артистичност! Много труд се хвърли, но резултатът е видим. Преди 10 дни написах, че съм щастлива от показаното на контролното за девойки, днес съм и горда от гимнастиката, която показаха двете талантливи момичета и техните треньори Валентина Иванова и Райна Тошева. От утре нека има още повече работа, с много желание и стръв за бъдещите състезания", коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

Турнирът в Москва продължава с изпълненията на лента и бухалки при жените с участието на Вая Драганова, а по-късно е надпреварата Гран при. Българката Татяна Воложанина ще представи композициите си с бухалки и лента. Българският съдия на турнира е Даниела Велчева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти