13 варианта за името на новия НХЛ франчайз в Сиатъл

13 варианта за името на новия НХЛ франчайз в Сиатъл

От следващия сезон Сиатъл ще има свой представител в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Името на новия франчайз обаче все още не е оповестено, а вариантите са 13. Толкова са регистрирани в патентното ведомство на САЩ от инвеститорската компания още от началото на 2018-а, но с приближаването на времето за започване на участие в първенството медиите все повече спекулират по темата. 

С най-големи шансове, по непотвърдени информации, са “Сиатъл Кракен” и “Сиатъл Сокайс”. Другите варианти са Тотемс (тотемите), Кугарс (пумите), Ийгълс (орлите), Емералдс (смарагдите), Евъргрийнс (вечнозелените), Файърбърдс (фениксите), Рейниърс (от името на планина Рейниър, близо до Сиатъл), Сиълс (тюлените) и Уейлс (китовете). 

Сиатъл е с историческа значимост за хокея, защото през 1917-а печели първата купа “Стенли”, а това се случва само няколко месеца след създаването на НХЛ. Сиатъл Метрополитанс просъществува до 1924 година, защото залата им е разрушена за построяване на хотел.

Сиатъл ще бъде 32-ият участник в НХЛ през сезон 2020/21, като за последно нов член бе приет през 2017/18 - Лас Вегас Голдън Найтс, които дори играха финал за купа "Стенли" в дебютната си кампания.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти