Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер във Варна

Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер във Варна

Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер в "Спортпалас" във Варна.

Генералният мениджър Бранимира Маркова включи в групата за подготовка Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова.
По желание на Нешка Робева към отбора ще се присъедини и Леонор Божанова от разширения състав, тъй като тя е нейна лична треньорка, но ще бъде на лагера, за да подготвя Лъчезара Пекова.
БФХГ пое ангажимент да подсигури подготовката на Бажанова, за да улесни работата на Робева и двете състезателки.

С отбора ще пътуват и личните треньори на Калейн, Тасева, Владинова, Воложанина, и Драганова - Марияна Памукова и Силвия Стойнева.

Дългогодишният хореограф на националния отбор Радул Роглев също е в групата, както и масажистът Светозар Димимитров.

На тренировъчния лагер в "Спортпалас" ще бъде проведено едно контролно състезание, което ще отчете моментното състояние на състезателките.

Топ съдията Филипа Филипова ще бъде там заедно с още свои колежки, които заедно с Бранимира Маркова ще направят анализ на участничките след контролното и ще дадат своите препоръки за бъдещата работа на състезателките и треньорите.
Воложанина и личният й треньор Стойнева ще се върнат в София по-рано, където гимнастичката ще продължи усилено подготовката си за първото си участие за годината в Гран При на Москва в Русия от 5 до 8 февруари.

В руската столица тя ще представя България и за първи път ще покаже официално новите си композиции. В съпътстващия турнир ще участва Вая Драганова.

В Гран При в Тарту отново ще участва Воложанина, в Гран При в Букурещ ще се включат Валерия Ватова и Лъчезара Пекова, а в Корбей Есон (Франция) Валерия Ватова и Катрин Цонева. Всички съпътстващи турнири, които не са по програмата на ФИГ, са дадени за избор за участие на българските клубове, като с предимство са клубовете, които имат национални състезателки.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти