Легенда на Нафтата: Левски и ЦСКА ни бяха абонати

Легенда на Нафтата: Левски и ЦСКА ни бяха абонати

Легендарният атакуващ халф на Нефтохимик Митко Трендафилов се върна назад във времето, когато "шейховете" бяха сериозен фактор в българския футбол. Бившият футболист си спомни и за пролетта на 1999 година, когато изигра 15 мача за ЦСКА и спечели Купата на България с "армейците". 

"Имаше две-три години, когато нашият Нефтохимик беше най-добрият отбор в България. През 1997 година заслужавахме да станем шампиони. В този сезон ЦСКА също беше много силен, макар че с Левски ни бяха абонати. Ако играехме само срещу "сините" и "червените", може би щяхме да станем шампиони", каза Трендафилов пред "Блиц".

"В професионалната ми кариера имам два гола с глава и те са срещу ЦСКА. Тези попадения се помнят, защото бяха победни. По принцип съм цесекар и този клуб съм го обичал от малък. Имах договор с ЦСКА за три сезона. След шест месеца станаха едни промени в клуба, дойдоха нови собственици. Подписаха се някакви договори и за мое съжаление аз станах проблемен. В този период бяха взети футболисти от сръбския Обилич. Те не играха заради мен, имаше някакви неплатени суми. Спряха им се правата. Вярвайте, в този период страдах повече от тях, защото бях проблем за ЦСКА. Това беше отборът на моето сърце и бях убеден, че мога да помогна много", добави бившият техничар.

Трендафилов разказа още как преди да облече фланелката на Нафтата е имал оферта от Ботев (Пловдив) на "брокерите". Разговор с Христо Порточанов обаче го тласка към Бургас, за което не съжалява.

Още от БГ Футбол

Виж всички