Илиан Илиев: Не си правим сметки - целта е първата шестица

Наставникът на Черно море Илиан Илиев заяви, че "моряците" ще играят за шестото място в елита, а няма да правят планове, за да играят във втората осмица и да търсят седмото място, което дава право на участие на бараж за последната квота от евротурнирите.

"Ние никога не сме си правили сметки. Когато ги правиш, накрая идва кръчмарят и той дава сметката. Ние ще играем за шесто място. Дали ще го постигнем, ще видим след двата мача от редовния сезон. Няма нормален човек, който да не иска да има фенове на стадиона. Трябва обаче да се взимат мерки, които са без пропуски и да бъдат безкомпромисни", каза Илиев в предаването "От дузпа в тъч" на Sportal.bg.

Не направихме голяма селекция зимата, Курьор се завърна единствено. Играха се само четири мача, като доста играчи не получиха шансове. Затова не виждам смисъл да правим лятна селекция. Имаме млади играчи, но нямаме фикс идея да взимаме нови играчи. Ако някой реши да напуска, тогава сигурно ще трябва да взимаме.

Играхме две контроли тази седмица - едната победихме, другата загубихме, но след толкова пауза е нормално. Не съм сигурен, че тези няколко седмици подготовка ще са достатъчни, за да се изиграе един цикъл от осем месеца. Защото между двата сезона ще има едва две седмици пауза", сподели Илиев.

Треньорът коментира своето мнение за прекратяването на Втора лига и за решението да се играят 7, а не 12 мача в елита до края на сезона. "За мен за "Б" група, меко казано е спорно това решение и несправедливо. За "А" група мисля, че решението което се взе, е компромисно, за да се угоди на едни и на други".

"Двете ЦСКА трябва да си решат проблемите, не съм аз човекът да дава акъл, но ще бъде странно за много. Все пак щом са си извоювали хората правото, нека играят ЦСКА 1948", каза още Илиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички