Цветелина Кирилова: Момичетата са в перфектна форма, има мотивация, желание и хъс

Цветелина Кирилова: Момичетата са в перфектна форма, има мотивация, желание и хъс

От днес елитните ни състезатели могат да тренират в националните спортни бази при спазване на всички противоепидемични мерки. “Спортпалас” във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика, а ансамбълът ще се подготвя в комплекс “Раковски” в София.

“Най-важното е, че момичетата се чувстват перфектно, както физически, така и психически. Много ще се радвам да я има Олимпиадата догодина, защото ако тя не се проведе през 2021 отиваме към неприятен цикъл, който дори и по време на война не го е имало“, това сподели специално за БНР бившата лекоатлетка Цветелина Кирилова, която е кондиционният треньор на националния отбор по художествена гимнастика.

“Основните състави започват подготовка в зала. Разширените състави ще се подготвят навън. Индивидуалните състезателки ще са във Варна, ансамбълът ще е в София. Ще видим какво ще правим с резервите, защото те не са по-малко важни от основните състезателки, за мен те са едно цяло. За момента по-важно е да започнем работа – чисто централизирано, чисто гимнастическа работа, за да не загубят усет към уредите. Физически момичетата, пак казвам, са в отлично състояние, защото след като отпуснаха мерките за индивидуалните спортове всички момичета бяха навън“, сподели още Кирилова и добави:

“В момента ние докарваме положението точно на точката на пречупване. Ако кажат септември ще има европейско, ние ще бъдем готови и то ще сме на най-високото ниво. В отбора има мотивация, има хъс, има желание, въпреки неяснотата по отношение на състезанията“, завърши Цветелина Кирилова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти