Промяна в политиката! Обявиха как България ще се бори с COVID 19 от днес нататък (видео)

Промяна в политиката! Обявиха как България ще се бори с COVID 19 от днес нататък (видео)

От днес България започва масово тестване на спортисти и обикновени граждани в битката с COVID 19. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев на път за Банско.

„Досега ние провеждахме изследвания и тестване на хора, за които имахме съмнения и на хората, свързани с тях. Оттук нататък започваме масово тестване на българските граждани. Имаме 20 000 PCR тестове. Очакваме още много доставки и дарения от български и чуждестранни граждани и организации. Това е пътят, по който ще вървим - масово тестване. И то вече се извършва", обяви Кирил Ананиев.

„Страната ни в момента разполага с 20 000 PCR теста. Закупили сме още и очакваме доставка от Южна Корея, откъдето са най-точните тестове. Вече имаме 18 лаборатории, където хората ще се тестват масово, за да обхванем по-голяма част от населението. Работим по всички задачи. Трябва да ръкопляскаме и да благодарим на лекарите и на полицаите, които свършиха много работа” допълва Бойко Борисов.

 

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички