Клубовете в Премиър лийг и Чемпиъншип сключват историческо примирие

Клубовете в Премиър лийг и Чемпиъншип сключват историческо примирие

Клубовете в Премиър лийг и Чемпиъншип могат да сключат исторически мирен договор. Според "Дейли Мейл" неговият смисъл е да предпазва клубовете от това техните конкуренти да се опитват да изкушават и отмъкват играчите им в условията на криза. Намаляването на заплатите би могло да се превърне във война в настоящата ситуация, тъй като футболистите не приеха предложението колективно да редуцират възнагражденията си с 30%. Преговорите продължават и все още има надеждa, че ще има договорка за общо намаление на заплатите за този месец. Такова вчера бе постигнато с играчите от Лига 1 и Лига 2. Мярката обаче е само за април, а след това не е ясно какво ще се случи. 

Клубовете, които по-тежко ще понесат кризата, ще се опитат да договорят и последващи намаления, което пък би дало коз в ръцете на конкурентите да предложат на играчите по-високи възнаграждения и така да се стигне до истинска война. Футболистите пък могат да използват ситуацията и да заплашват клубовете си, че на друго място ще получат това, което не им се осигурява от настоящия им работодател. За да бъде избегнато всичко това, се обсъжда и безпрецедентното примирие, което ще бъде още една мярка в посока на това да бъдат овладени последствията от кризата, предизвикана от пандемията с COVID-19. 

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички