Топката за Евро 2020 ще подскача в efbet Лига

Топката за Евро 2020 ще подскача в efbet Лига

Изборът за нова официална топка за следващия сезон 2020/2021 в професионалния футбол на България е направен. С това беше натоварена комисия начело с професор Лъчезар Димитров, който оглавява и Техническия комитет на Българският футболен съюз (БФС). Комисията разгледа няколко различни варианта и се спря на топката на "Адидас" - Uniforia Pro - Euro 2020, която беше изработена за европейското първенство това лято. Тя беше сочена и като предварителен фаворит преди разглежданията.

Освен тази топка, във финалното обсъждане бяха включени още една на "Адидас" и една на "Найки", но в крайна сметка изборът е направен върху най-новата технологична изработка, която трябваше да бъде представена на вече преместеното за догодина Европейско първенство. Самата топка е вдъхновена като дизайн от 12-те града-домакини на шампионата на Стария континент и трябва да символизира единството на европейския Изток и Запад, което е заложено и в името й "Унифория".

Очакванията са професор Димитров, който има дългогодишен треньорски, изследователски и преподавателски опит във футбола, да представи топката за одобрение на членовете на Изпълкома на БФС на предстоящото или някое от следващите му заседания. По този начин БФС затвърди намеренията си да предостави най-добрия продукт на българските клубове, който може да бъде намерен на пазара.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички