Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Румен Стоилов: Всички сме щастливи за Даме, нямаме притеснения за Евро 2022

Президентът на българската федерация по джудо Румен Стоилов изказа пред Sportal.bg огромната си радост от факта, че неговият заместник Даме Стойков е напълно възстановен. Изпълнителният директор на федерацията беше болен от коронавирус, но вече е в дома си.

Българската федерация по джудо дари 10 000 евро на кризисния щаб
Българската федерация по джудо дари 10 000 евро на кризисния щаб

“Всички сме щастливи – ние от федерацията, всички негови близки и приятели. Нека да благодарим на лекарите, които се грижиха за него. Не е коректно да коментирам състоянието му. Симптомите при всички са почти еднакви. Много сме щастливи обаче, че вече си е вкъщи“, заяви Стоилов.

Президентът на родната федерация по джудо сподели, че в момента тече процес на възстановяване на платени вече пари, заради отпаднали надпревари.

“Състезанията при нас се плащат предварително. Затова вече направихме постъпления към Мароко и Азербайджан. Искаме тези пари да ни бъдат възстановени. Водим преговори и със самолетните компании за заплатените билети. Не е приятно да звъниш на конкретна компания или федерация, за да си търсиш парите, но съм убеден, че до голяма степен ще възстановим това, което вече сме плати“, каза още Стоилов.

Румен Стоилов сподели още, че от календара на родната федерация са отпаднали 6 силни състезания, заради пандемията, а европейското първенство е преместено от месец май за септември. Ръководителят на федерацията по джудо обаче не се притеснява за провеждането на европейското първенство през 2022 година, на което България ще е домакин.

“Всичко е платено. Таксата е много сериозна. За домакинство се плаща още преди да те одобрят. За момента няма опасност турнирът да бъде отменен. Далеч съм от мисълта дори и за времева отсрочка“, убедено заяви Стоилов.

 

Всички родни състезатели са добре, но се готвят в домашна обстановка и спазват всички указания на кризисния щаб.

“Надявам се да не излязат от форма. При нас е невъзможно да се готвим адекватно. Наблюдавам колегите от бокса. Могат да тренират по алтернативен начин. Ние наистина сме ощетени, но не сме само ние. Колегите от борбата имат същите проблеми“

Румен Стоилов благодари на спортния министър за всички взети адекватни решения по време на кризата.

“Искам да благодаря на министър Кралев и целия му екип, както и на ръководството на национална спортна база за своевременните мерки, които взеха за спорта. Трябва да благодаря като ръководител на федерация“, завърши Румен Стоилов.

МИЛЕН ПЕЙЧЕВ

Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти