Клубовете в НХЛ обсъдиха няколко варианта за завършване на сезона

Клубовете в НХЛ обсъдиха няколко варианта за завършване на сезона

Генералните мениджъри на клубовете от Националната хокейна лига (НХЛ) проведоха видеоконферентен разговор с председателя на лигата Гари Бетман, в който основна тема бяха възможните варианти за завършване на сезона.

Както и целият спортен свят, най-силната хокейна лига в света също е спряла първенството си заради пандемията от коронавирус.

В конференцията са взели участие шефове на 24 клуба и почти всички от тях са се обединили около идеята, че първенството трябва да бъде доиграно. Разгледани са различни варианти, пише журналистът от TSN Дарън Дрегър.

Всички отбори обаче са на мнение, че преди да започнат плейофите, трябва да се изиграят още мачове от редовния сезон. Едва ли обаче всичките 82 кръга от основната част на първенството ще успеят да се проведат.

По отношение на елиминациите всички шефове се обединиха около идеята победителите да се определят до три победи, а не до четири. Но за финала за Купа Стенли всички са единодушни, че трябва да се играе в традиционния формат 4 победи в 7 мача.

Беше направено още едно предложение, което за момента не е отхвърлено. В първия кръг да се играе до две победи в три мача, във втория - до три от пет, а във финалите в Конференциите и в мача за титлата във формат 4 от 7.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти