От Беларус предложиха да спасят мача между Хабиб и Тони Фъргюсън

Нурмагомедов: Хората са тъпи, ако мислят, че аз мога просто да се обадя на Путин и Тръмп
Нурмагомедов: Хората са тъпи, ако мислят, че аз мога просто да се обадя на Путин и Тръмп

Кога ще се състои мачът между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън? Това е въпросът, който много фенове си задават и още нямат отговор. Срещата между две от от най-големите звезди в UFC беше насрочена за 18 април, но шампионът Нурмагомедов съобщи, че не може да пътува за САЩ заради мерките, свързани с пандемията от коронавиус. Това наложи боят да бъде отменен, но изненадващо се появи вариант мачът да се проведе в Европа, и по-конкретно в Беларус.

Вчера изпълнителният директор на беларуската федерация по смесени бойни изкуства Максим Королков потвърди, че страната е готова да приеме UFC 249. Toй добави, че босът на организацията Дейна Уайт вече е бил известен за тази възможност.
"Да, отправихме официално предложение до UFC чрез наши приятели и посредници. Обяснихме им, че в Беларус няма забрана за провеждане на масови мероприятия. Декларирахме и подкрепата за евентуалното провеждане на събитието от страна на държавата в лицето на Министерството на спорта", обясни Королков.

"Получихме устен отговор от UFC. Благодариха ни за предложението и го включиха като план "Б" за провеждането на галавечерта. Те вече имат подготвено място за UFC 249, но Дейна Уайт не иска да го разкрие. При всички положения, вариантът с Минск ще бъде разгледан като потенциален домакин на бъдещи турнири", каза още Королков.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти