Хабиб е бесен: Дайте ми локация и ще се бия

Хабиб е бесен: Дайте ми локация и ще се бия

Руската звезда в смесените бойни изкуства и безпорен шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов за пореден път коментира отмяната на двубоя с 36-годишния бивш временен шампион Тони Фъргюсън, като заяви, че все още е готов на влезе в клетката при определени условия.

“Всеки ден тренирам. Сутрин и вечер в залата, която се намира в дома ми. Сега съм най-голямата звезда в UFC. Непобеден и безспорен шампион. Това не е обикновена битка. 16 дни преди дататата на мача аз дори не знам мястото на провеждането й. Дори Тони Фъргюсън каза наскоро, че ако не обявят мястото, той няма да подпише договор за двубоя. Той го каза, но никой не обърна внимание на това.

Един боец трябва да знае къде ще се проведе битката, за да предвиди време за аклиматизация и да съгласува полети, край на тренировъчния лагер и други такива неща. Ако в момента UFC ми кажаж локация и мога да излетя от Русия, тогава ще се бия. На 100 процента. Просто ми дайте място. Всеки ден изпращам съобщения на Дейна Уайт, но така и не ми отговоря. Не съм виновен аз.

Разбирам, че хората са растроени. Това е мечтана битка за феновете, мечта е и за мен. Загубих много пари, загубих много от всичко. Никой не е загубил толкова, колкото аз изгубих. Искам да се бия, защото тази битка е важна за моето наследство, тя е най-голямата в историята на UFC, заяви Орелът в интервю за ESPN.

31-годишният Нурмагомедов има 28 боя в смесените бойни изкества и 28 победи в тях. В UFC руснакът има 12 победи от 12 двубоя. На сметката на 36-годишния Фъргюсън има 28 боя в ММА, от които той спечели 25 и в три претърпя поражение.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти