Хабиб смята, че UFC се отнасят непрофесионално

Хабиб смята, че UFC се отнасят непрофесионално

Хабиб Нурмагомедов не харесва как управата на UFC се отнася към наближаващото планирано събитие за 18 април. От UFC 249 ни делят само две седмици и все още не се знае къде точно ще се проведе събитието. Президентът на UFC Дейна Уайт убедително твърди, че има потвърдено местонахождение, но след това разбрахме, че  потенциалните места са четири или пет. Все пак нищо не е оповестено официално, освен, че основната среща на UFC 249 ще трябва да бъде променена, тъй като Нурмагомедов не може да излезе от границите на Русия поради забрана за пътуване.

Мнозина критикуват UFC, че по време на криза като тази с COVID 19, те искат да продължат да изнасят представления. Говорейки пред ESPN, Нурмагомедов заяви, че не знае как организацията очаква да се оправи, като не се знае мястото за двубоите, а има толкова малко време до самото събитие.

„Всеки ден тренирам сутрин и вечер.Имам зала в къщата си. В момента съм една от най-големите звезди в UFC. Аз съм непобеждаван, безспорен шампион на UFC. Това не е някакъв си обикновен двубой. Как така 16 дни преди боя ние не знаем местоположението? Какво е това? Това не е професионално. Трябва да летя, трябва да се приспособя, трябва да сваля килограмите, трябва да се съсредоточа, трябва да завърша тренировъчния си лагер. Твърде много неща са." завърши той.

Нурмагомедов заяви, че първоначално Уайт му е казал, че битката му с Тони Фъргюсън ще бъде проведена в Абу Даби. „Орелът“ реши да замине за Дубай, за да тренира правилно. След като стана ясно, че двубоят няма да се случи в Абу Даби, Нурмагомедов излетя за Русия. Според него няма смисъл да лети до Съединените щати, ако схватката няма да се случи там.

Мислите ли, че това, което виждаме между Хабиб и управата на UFC ще има последствия за кариерата му, фенове?

Още от Бойни спортове

Виж всички