Тони Фъргюсън: Хабиб трябва да се откаже от титлата

UFC 249 най-сетне трябваше да ни предложи Тони Фъргюсън срещу Хабиб Нурмагомедов за златото в леката категория на най-голямата ММА организация в света. Пандемията от коронавирус накара управата на UFC да се впусне в търсене на нова арена, в която те да могат да организират очакваното събитие.

За нещастие Нурмагомедов в момента е в Русия, където е в сила забрана за пътуване. Дори ММА ивентът да остане на дневен ред, шансовете на Нурмагомедов да защитава титлата си срещу Фъргюсън са нищожни. Това кара претендентът да мисли, че Хабиб трябва да се лиши от шампионския пояс.

Фъргюсън разговаря с репортери по темата и обясни, че според него Хабиб трябва да се откаже от златото сам.

"Той трябва да бъде лишен от титлата." отсече Фъргюсън в интервюто. „Няма значение кого ще ми дадат. Да се опитаме да направим това нещо реалност. Някои от феновете още имат надежда. Хората, които са наистина изложени на риск са лекарите, сестрите и хората, които се грижат за всички. Ако можем да дадем нещо от нас за останалите, нека да го направим.” заяви той.

Излязоха слухове, че потенциален заместник на Нурмагомедов ще бъде Джъстин Гейджи. Това все още е непотвърдено. Що се отнася за мястото, където да се случи файт картата, спекулациите около Флорида се оказаха невъзможни поради забраната за излизане от домовете, която бе имплементирана на 1 април. 

Мислите ли, че UFC 249 ще пропадне изцяло, фенове?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти