Гледай на живо

Очаквайте в 12:00: АТЛЕТИ С ВПЕЧАТЛЯВАЩИ РЕКОРДИ СПОДЕЛЯТ ОЧАКВАНИЯТА СИ ПРЕДИ WIZZ AIR СОФИЯ 2023

Синдикатът на футболистите се опълчи на Премиър лийг

Синдикатът на футболистите се опълчи на Премиър лийг
Днес ще има среща между мениджърите и капитаните в Премиър лийг
Днес ще има среща между мениджърите и капитаните в Премиър лийг

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) не подкрепя предложението за намаляване на заплатите на играчите от Премиър лийг с 30%. Позицията на профсъюза е, че по този начин клубовете ще спестят над 500 млн. паунда, но това означава с 200 млн. по-малко в държавната хазна под формата на данъци. 

Притиснати от кризата, предизвикана от коронавируса, клубовете настояват футболистите да се съгласят да намалят възнагражаденията си, докато епидемията отмине и първенството се поднови. Така те ще могат да гарантират оставането на работа на останалите си служители. Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок също призова играчите да дадат своя принос в борбата срещу COVID-19, но от PFA го контрираха с въпрос какво ще спечели от това Здравната каса. Профсъюзът на футболистите в Англия скочи срещу призивите за намаляване на заплатите
Синдикатът на футболистите подчерта, че всички те ще жертват част от заплатите си в трудните времена, но в същото време призоваха Премиър лийг да подпомогне Здравната каса с повече от обещаните 20 млн. паунда.

Реакцията на PFA дойде часове след видеоконференцията с участието на мениджърите на 20-те клуба от Премиър лийг и капитаните на отборите. На нея е била обсъдена именно темата с намаляването на заплатите. Разговорът е продължил по-малко от час и не е довел до съгласие с предложените мерки.
Висшата лига няма правото еднолично да наложи намаляване на заплатите. Това може да стане само след одобрение от страна на мениджърите и играчите. Следващата седмица предстои среща между клубовете и футболистите, след която трябва да има повече яснота.

Селекционрът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт е приел възнаграждението му да бъде редуцирано с 30%. В същото време Висшата лига ще отдели 125 млн. паунда, за да подкрепи клубовете от по-ниските ива на футболната пирамида. Асоциацията на футболистите обаче настоява за намирането на решение в дългосрочен план за оцеляването на по-малките клубове.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти