УЕФА позволи на Премиър лийг да отмени важно правило

УЕФА позволи на Премиър лийг да отмени важно правило
Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията
Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията

Английската Висша лига получи позволение от УЕФА мачове от 15:00 часа местно време да бъдат показвани по телевизията до края на настоящия сезон. Изключението важи и за първенството на Шотландия.

Както е известно, за двубоите в 15:00 часа местно време в Англия се ползва правото на т.нар. "затворени часове", които са регистрирани в УЕФА преди началото на сезона. По това време не би трябвало да се показват никакви мачове, като идеята е да се попречи на пиратските телевизии, които излъчват мачове от цял свят.  Не изплатиха част от парите за телевизионни права в Англия
По правилник на местните федерации и лиги, съгласуван с УЕФА, това се прави в много държави и с цел основното ядро местни мачове в този час да бъдат сериозно посетени.

"Предвид настоящите извънредни обстоятелства и по настояване на съответните федерации, УЕФА отменя блокираните "часове" за първенствата на Англия и Шотландия до края на сезон сезон 2019/20", потвърдиха от европейската централа.
Всичко това се прави във връзка с мерките, предизвикани от пандемията от коронавирус. 

Мачове от Премиър лийг няма да има поне до юни. Ако първенството не се доиграе, клубовете от Висшата лига ще загубят около 750 млн. паунда. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички