Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията

Очаквано сезонът в Премиър лийг няма да бъде подновен в началото на май, като рестарт на първенството ще има само когато е безопасно и уместно това да се случи. Това изявление бе разпространено след срещата на клубовете от Висшата лига днес. Възможните дати за подновяване на мачовете все още се обсъждат с всички заинтересовани страни и са пряко свързани с разпространението на пандемията от COVID-19. Целта остава същата - всички мачове от първенствата и купите да се изиграят, но това ще се случи само след одобрението на правителството и здравните служби. 

Клубовете се съгласиха да предложат на играчите намаление с 30% на годишните им възнаграждения, докато кризата продължава. Това би дало възможност на всички служители в професионалните футболни клубове да запазят своята работа. 

Освен това Висшата лига поема ангажимента да подпомогне с 20 милиона паунда Националната здравна служба, семействата на пострадалите и всички уязвими групи. Авансово ще бъдат осигурени и 125 милиона лири за клубовете от долните нива на английския футбол, които най-тежко понасят последствията от кризата. 


Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти