Лудост: Има идея мачовете от Премиър лийг да се доиграят в Китай

Лудост: Има идея мачовете от Премиър лийг да се доиграят в Китай

Клуб от Премиър лийг е отправил нестандартното предложение оставащите мачове от първенството да се изиграят в Китай. Според Athletic това е един от многобройните варианти да се направи така, че сезонът да завърши, за да не бъдат изгубени парите от телевизионни права. Преди няколко дни се появи и предложение двубоите да се изиграят в Катар. Идеята е срещите да се проведат в райони, които са по-безопасни за здравето на играчите по отношение на разпространението на COVID-19. Китай вече овладя епидемията, а в началото на май трябва да бъде подновено и местното първенство. Преместването на мачовете извън страната ще даде възможност стадионите и базите на клубовете да бъдат на разположение на здравната система и при нужда да бъдат превръщани в спешни центрове и полеви болници.

Тази идея ще бъде обсъждана също на видеконференцията на клубовете, която ще се проведе днес, но според Athletic е по-вероятно да бъде отхвърлена на този етап. 

Другото предложение, което се появи наскоро - мачовете да се изиграят в два региона на Англия, по подобие на принципа на провеждане на Световните първенства, за момента също не печели много подръжници, тъй като е трудно осъществима.

Колаж: "Дейли Мейл"

Още от Футбол свят

Виж всички