Не изплатиха част от парите за телевизионни права в Англия

Не изплатиха част от парите за телевизионни права в Англия

Футболната асоциация на Англия вече усети новата финансова реалност, свързана с кризата с коронавируса. Компанията IMG, която има договор на стойност 820 милиона паунда за разпространение на Купата на Англия сред телевизии извън страна, отложи плащане по договора.

Траншът е свързан с четвъртфиналите на турнира, които трябваше да се проведат миналия месец, но бяха отложени. Според договора IMG купува правата независимо дали има контракт с телевизии за разпространението им, а след това ги препродава.

Изпълнението на най-големия договор в Англия също е под съмнение, тъй като кризата спря първенството и мачове не се провеждат. "Скай Спортс" и "Би Ти Спорт" имат контракт на стойност 5 милиарда лири за правата на Висшата лига.
Според "Дейли Мейл" двете телевизии няма да искат компенсации за непроведените срещи, а ще поискат да дават повече срещи следващия сезон, тъй като искат да си върнат клиентите, които в този период са спрели абонаментите си.
Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията
Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията

Забавянето на телевизионните пари ще се отрази директно на клубовете, които разчитат на тях всеки месец. Част от по-малките клубове взимат сериозни заеми и ги изплащат с пристигането на сумите от телевизиите. Забавяне на тези пари ще доведе до ситуация, в която те не могат да изплащат траншовете по заемите.

Още от Футбол свят

Виж всички