Саутхамптън е първият клуб в Премиър лийг, който се разбра с играчите

Саутхамптън е първият клуб в Премиър лийг, който се разбра с играчите

Саутхамптън е първият клуб в Премиър лийг, който обяви, че е постигнал споразумение със своите играчи относно техните възнаграждения в условията на криза. Както е  известно, в петък ръководството на Висшата лига и клубовете предложиха колективно намаление на заплатите на футболистите с 30%. Профсъюзът ма играчите, както и капитаните на отборите, отхвърлиха тази идея. Сега всеки клуб започва самостоятелно да преговаря със своите футболисти за съответните финансови мерки. 

В конкретния случай играчите, мениджърът Ралф Хазенхютъл, останалите треньори на отбора, както и членовете на борда на директорите са приели част от плащанията по техните възнаграждения за месеците април, май и юни да бъдат отложени във времето. Това се прави, за да се защити клуба в условията на криза и да се даде възможност на всички служители да запазят работните си места и да получават пълните си заплати до 30 юни. 

Играчите също ще получат всичко, но с известно закъснение за определен процент от техните възнаграждения.  Клубът освен това потвърди, че няма да използва схемата на правителството и да изпраща свои служители в отпуска.

Още от Футбол свят

Виж всички