Белгийската федерация се опълчи на УЕФА

Белгийската федерация се опълчи на УЕФА
УЕФА държи сезонът да се доиграе - страните, които последват Белгия, рискуват много
УЕФА държи сезонът да се доиграе - страните, които последват Белгия, рискуват много

Футболната федерация на Белгия и ръководството на местната Про Лига излязоха с обща декларация, с която завиха, че няма как да бъдат принудени да постановят доиграване на сезона. Вчера същите организации препоръчаха първенството да бъде прекратено преждевременно и моментното класиране да бъде обявено за крайно, което означава Брюж да бъде коронован с титлата. Тази препоръка трябваше да бъде официализирана на общото събрание на 15 април. По-късно през деня обаче УЕФА предупреди всички федерации, че не трябва преждевременно да обявяват край на надпреварите, защото в противен случай може съответните отбори да не бъдат допуснати до участие в евротурнирите през следващия сезон.  Първи шампион в Европа без игра

Днес ръководните органи на белгийския футбол са провели видеоразговор с представители на УЕФА. Дискусията е продължила повече от час, след което бе разпространено споменатото по-рано изявление. В него пише следното: "Тази конструктивна среща позволи на белгийските футболни лидери да обяснят подробно здравните и икономически причини за препоръката, отправена вчера от Съвета на директорите, както и да се противопоставят на всеки опит лигата да бъде принудена да завърши първенството в настоящите условия под заплахата за неучастие в евротурнирите през следващия сезон". 

В добавка се съобщава, че през следващата седмица е плануван нов разговор между същите участници. 

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички