Гледай на живо

Контролна среща: Олимпия (Любляна) - ЦСКА 1948 3:0

Шотландия и Нидерландия може да последват Белгия и да не завършат първенствата

Шотландия и Нидерландия може да последват Белгия и да не завършат първенствата

В Шотландия и Нидерландия може да последват примера на Белгия и да вземат решение първенствата да не завършат. Почти всички футболни шампионати в Европа са спрени поради пандемията от коронавируса и няма никаква яснота кога ще е възможно да се подновят.

Вчера белгийците решиха, че първенството няма да завърши, а за крайно се приема настоящото временно класиране. Брюж бе определен за шампион, като бяха разпределени и участниците в евротурнирите. Решение обаче не беше взето относно изпадащите и изкачващите се в горна дивизии.

Ден по-рано от УЕФА обявиха, че приоритет е завършване на първенствата из Европа. След решението в Белгия от европейската футболна централа пуснаха писмо в намекнаха, че може да не допуснат до участие в Европа отбори от страни, където шампионатът не се е доиграл.

В Нидерландия вече се обсъжда варианта сегашното класиране да бъде прието за крайно и първенството да не завърши. Техническият директор на Аякс Марк Овермарс заяви, че "първенството е мъртво" и въобще не трябва да мисли за подновяване на шампионата.

Шефовете на футбола в Шотландия се събират на среща в понеделник и тогава ще обсъдят вариантите. Един от тях е да бъде последвана Белгия, което ще означава, че Селтик ще бъде обявен за шампион. Сред предложенията е и такова, при което няма изпадащи, а структурата на първенството да се промени и следващия

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички