Димитър Илиев: Трябва всички да правят компромиси в бъдеще

Димитър Илиев: Трябва всички да правят компромиси в бъдеще

Капитанът на Локомотив (Пловдив) и футболист номер 1 на България за 2019 година сподели своето мнение за случващото се по света и у нас, както за и бъдещето на футбола след пандемията. Eкипът на Evimafootball представя мнението на водещите български футболисти – бивши и настоящи, треньори, президенти, рефери и футболни деятели, които по време на криза отговарят на анкета с три въпроса:

1. Как мислите, че може да оцелеете по време на кризата, независимо дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, близък до играта и част от футболен клуб. Дайте идеи как и с какво може да се занимаваме по време на карантината?!

2. Какво трябва да се промени в родния ни футбола като цяло, за да запази той своята обществена и социална роля?

3. Как трябва да се управлява родния ни футбол след кризата и какви хора трябва да застанат начело на него?

Ето как отговори капитанът на Локомотив Димитър Илиев, който е и футболист номер 1 на България за 2019 година:

1. За хората със семейства е по-лесно, игра с децата и времето минава по-бързо, за останалите е по-скучно, но винаги може да се намери интересно занимание, колкото по-отговорни са хората, толкова по-бързо кризата ще премине. Аз поддържам форма в дома си и спазвам указанията на треньорското ръководство.

2. Трябва всички да правят компромиси в бъдеще, защото неминуемо ще има криза, но мисля, че с общи усилия скоро ще се върнем към старото положение и ще се радваме заедно на играта, особено след като феновете са зажаднели за футбол. Заявявам ви го отговорно, вече много време съм във футбола и се радвам, че хората ме оцениха през изминалата година, когато спечелих приза Футболист номер 1 на България.

3. Още преди кризата българският футбол не беше в цветущо положение. Трябва футболът ни да бъде управляван от финансово независими хора, амбицирани коренно да променят футбола ни. Ще се радвам те да бъдат подкрепяни от хора, които са играли и разбират от тази игра. Да се получи една сплав и да направим един рестарт.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти