Шеф на ЦСКА-София: Говори се за футбол и пари, с риск за подвеждаща информация

Шеф на ЦСКА-София: Говори се за футбол и пари, с риск за подвеждаща информация
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета излезе с коментар на стената си във "Фейсбук", в който говори за италианския футбол. Ето каква написа Джарета:

"През тези дни се говори много за футбол, цифри, пари, заплати, за обороти и така нататък с риска да се предостави подвеждащата и информация за "футболната картина". Особено на хората, които обичат този невероятен спорт.

Футболът предизвиква интереса на повече от 30 млн. италианци, дава работа на повече от 300 хил. семейства, генерира 1% от брутния вътрешен продукт и 3 млрд. приходи, както и 8 млрд. евро от други свързани дейности. Не на последно място той внася 1 млрд. и 250 млн. евро на година в държавната хазна, 130 млн. се разпределят към школите на клубовете, както и към други спортни дисциплини.

Щом сме се запознали веднъж с дейността на футболната индустрия в Италия, можем да дадем нашата оценка за системата. Приоритетът в момента е да се мисли за всички жертви и да се направи всичко възможно да се прекрати негативната тенденция. След като се справим с този проблем, ще имаме нужда от неща, които да ни върнат към нормалния живот. Футболът ще бъде едно от тях."
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички