Процесите около базите на ЦСКА-София ще се забавят

Процесите около базите на ЦСКА-София ще се забавят
Шеф на ЦСКА-София: Говори се за футбол и пари, с риск за подвеждаща информация
Шеф на ЦСКА-София: Говори се за футбол и пари, с риск за подвеждаща информация

Учредяването на съвместното дружество между ЦСКА-София и спортното министерство ще се забави с оглед на ситуацията създадена от коронавируса. Очакваше се до края на март, т.е. до днес, да излезе оценката на "Армията" и Панчарево, които бяха инспектирани от вещи лица по-рано през този месец. Дори експертизата да бъде обявена в този срок, учредяването на дружеството "Спортни имоти "Българска армия" ще се осъществи на по-късен етап. Първоначално очакванията бяха то да бъде създадено броени дни след обявяването на оценката на имотите. От ЦСКА-София са изпратили позицията си за довършване на първенството

"Не мога да кажа дали оценката ще се забави, макар че не би трябвало да има пречки", каза адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов. "Дори оценката да излезе в срок, подписването и учредяването на съвместното дружество ще се затрудни при настоящата ситуация", допълни Трендафилов.

"Положението в ЦСКА-София е както в цялата държава. Ситуацията затруднява финансово клуба, не се провежда първенство, а от там и приходите са трудни. Определено работата на ЦСКА-София се затруднява, но няма как да планираме нещо при статуквото и извънредното положение", каза още адвокатът.

Като процедури около стадиона на първа време трябва да излезе оценката, след което да се учреди дружеството. После от ЦСКА-София ще представят своя проект пред главния архитект на София и от там ще се уточняват подробности около реконструкцията. От клуба си бяха поставили за цел да завършат дейностите на "Армията" до средата на март 2021 година. Редица фактори извън контрола на ЦСКА-София обаче почти сигурно ще забавят процедурите. Излизането на оценката на базите се очакваше да стане факт на по-ранен етап, но няколко експерти са отказали да я изготвят и този процес се проточи. Заради коронавируса пък изобко не е ясно кога ще е възможно да се стартират самите дейности по стадиона.

"Тема спорт"


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички