Антъни Иванов: Трябва да отменят олимпийските игри

Антъни Иванов: Трябва да отменят олимпийските игри

Най-добрият ни плувец Антъни Иванов се завърна от Съединените щати, където е студент в Техническия университет в щата Вирджиния.

Антъни, който вече има квота за Токио 2020, е категоричен, че олимпийските игри не трябва да се провеждат, особено при извънредно положение повече от месец. Според него, при липсата на състезания резултатите в японската столица ще са изключително слаби и това ще направи състезанията безинтересни.

“Няма как ние, плувците, да се подготвим без басейни. Ако два месеца сме в извънредно положение, няма как нито един плувец, който ще ходи на олимпиадата, да влезе във форма. Самият аз в последните 10 години сигурно не съм бил повече от две седмици извън басейна общо. Ако няма състезания, няма проблем, въпросът е да има къде да се тренира. В момента аз си говоря и с много мои приятели, които са от други големи държави като Холандия, Германия, Франция, Швейцария. Те не тренират, няма къде да тренират и не им разрешават да тренират. В Америка затвориха високопланинските бази, както и олимпийските тренировъчни центрове”, заяви той в интервю за БНР.

Антъни припомни, че вече има държави, в които подготвят резервни варианти, ако има игри - там определят служебно кои състезатели да отидат в Токио, без квалификации.

Освен това според него спортистите от Южна Америка може да получат незаслужено предимство, тъй като коронавирусът не е засегнал толкова тежко този континент и там състезателите ще могат да тренират, докато останалите почиват принудително.

Плувецът е категоричен и че ако в следващите месеци коронавирусът не отшуми, олимпийските игри трябва да се проведат не в края на годината, а през следващото лято, иначе ще разбъркат календара във всички спортове.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти