Нови извънредни мерки в страната - ето какво се случва с родния футбол

Премиерът на Италия обяви: Без спорт до 3 април
Премиерът на Италия обяви: Без спорт до 3 април

Тази сутрин началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски обяви нови мерки, които ще предприеме Кризисният щаб за борба с коронавируса. Сред решенията попаднаха и някои разпоредби, които засягат провежданията на спортни мероприятия в България. Предписанията са за спиране на голяма част от събитията.
Д-р Михаил Илиев: Разпоредили сме на клубовете какви мерки да спазват
Провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за препланиране и отлагане спортните прояви се провеждат без публика. Това е свързано с квалификационни срещи, международни и така нататък. Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Разбирате какви са мащабите, когато говорим за “спортни мероприятия”, това са големи струпвания на маси от хора”, каза ген. Мутафчийски
БФС ще действа като Италия
Проверка на Sportal.bg установи, че към момента първенствата на efbet Лига и Втора лига продължават провеждането си без публика до второ нареждане. Трета спира, както и всички юношески и детски шампионати са преустановени също до второ нареждане. Голяма част от формациите на школите на клубовете са разпуснати и не се провеждат тренировки.

Ген. Мутафчийски добави, че предстоят спортни събития в програмата на Лятната олимпиада в Токио и има международни отбори, които трябва да пристигнат у нас от рискови страни. Те ще трябва да са преминали 14-дневния срок на карантина.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти