Десподов вкара, но ПАОК пак се издъни

Най-добрият футболист на България за 2023 г. - Кирил Десподов, бе титуляр и вкара гол (35') при загубата на клубния си ПАОК с 1:2 срещу тима на ОФИ Крит в среща от 9-ия кръг на гръцката Суперлига. Другите попадения в двубоя бяха отбелязани от Таксиархис Фунтас (77') и Еди Салседо (79').

Загубата попречи на солунчани да изместят лидера в класирането Арис, като така интригата на върха в южната ни съседка стана много сериозна и разликата между първия и осмия в момента се състои само в пет точки.

Самият Десподов пък стартира вечерта на терена и бе заменен в 79-ата минута от сръбския нападател Андрия Живкович.

Съперниците се хвърлиха в здрава схватка през първата част, в която имаше много единоборства и това доведе до три жълти картона до почивката - един за играч на ПАОК и два за футболисти на островния съперник.

Интересните положения също не липсваха и в 35-ата минута добрата игра на солунчани даде своите резултати, след като Кирил Десподов откри резултата.

Домакините затвърдиха доминацията си с втори гол непосредствено след почивката, когато 180 секунди след подновяването на играта 31-годишният мароканец Тарик Тисудали прати топката във вратата, охранявана от стража на гостите Никос Христогеоргос.

Тези събития дадоха огромна доза самочувствие на домакините от северна Гърция, което им изигра лоша шега и около половин час след началото на втората част възпитаниците на Милан Раставац стигнаха до скоростен обрат в рамките на само 120 секунди.

Първо, в 77-ата минута Фунтас възстанови равенството и преди съдията да поднови играта Разван Луческу изкара Десподов от игра, за да пусне друг от своите топ реализатори - сръбският нападател Андрия Живкович.

Това обаче не само, че не промени картинката в полза на солунчани, а дори те инкасираха второ попадение във вратата си.

При оставащи десетина минути до края домакините не успяха да реагират адекватно, като единствено Камара си изкара жълт картон, а съотборниците му не вкараха поне един гол, с който да спрат пропадането си.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти