Анчелоти обясни какви трябва да са инструкциите в мач като Ел Класико и похвали Барселона

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти в типичния си стил заяви, че няма нещо, което да го държи буден преди утрешното първо Ел Класико за сезона. Италианецът наблегна на това, че зарядът в такива мачове е достатъчен стимул за футболистите и няма нужда от прекалено много наставления или тактически постановки.

“Няма нещо в момента, което да ме държи буден. Нашият отбор се справя добре, мотивирани сме. Ел Класико е мач на най-високо ниво, това е празник за футбола и искаме да се справим добре пред собствените ни фенове. В такива мачове няма нужда да говориш прекалено много. Истината е, че наставленията трябва да са много ясни, а стратегията проста, няма нищо повече. Това не е мач, за който трябва да говориш с играчите прекалено много. Когато аз бях футболист и много се притеснявах, Ван Бастен просто ми каза: спокойно, стратегията е много проста, подавай ми топката. И това сработи много пъти. Критиките не ме плашат, много добре разбирам как работят нещата. Искам да избистря ясно идеите си и след това да ги предам на играчите, но имам нещо конкретно предвид. Често искам да знам и какво мислят футболистите за подхода към даден мач. Не смятам, че има ясен фаворит в тизи двубой, много е трудно да се избере такъв. Всичко зависи от динамиката на мача, определени ситуации и това как се развият,” започна Анчелоти.

Ханзи Флик: Имаме си стил на игра и няма да го променим дори заради Реал Мадрид

След това италианският специалист коментира някои от основните имена в своя отбор, заявявайки, че е доволен от представянето на футболисти като Килиан Мбапе и Джуд Белингам. Английският полузащитник е критикуван, че е доста далеч от впечатляващата голова форма, която демонстрираше през миналата кампания. От своя страна Мбапе пристигна през това лято и вече отбеляза шест гола в девет мача в Ла Лига.

“Доволни сме от представянето на Килиан Мбапе, защото бележи голове. Той е наясно какво значи да играеш срещу Барселона, защото много пъти преди го е правил. Вече е важен за тима, срещу Борусия Дортмунд имаше заслуга за първите две попадения. Той тепърва ще става по-добър, но няма нужда от бързане. През миналата година беше изключително важен приноса на Джуд Белингам, защото загубихме играч като Бензема, но сега имаме футболист, който може да вкарва по 45 гола на сезон. Самият Белингам имаше проблеми с глезена и рамото си, но физическото му състояние сега е много добро. Той допринася много, но не с голове, което е очевидно, а с друга работа, която също е изключително важна за нас. Той е наясно колко е важен за отбора,” допълни Анчелоти.

Важни отсъстващи, но и един завръщащ се в групата на Реал Мадрид

Легендарният вече треньор похвали много представянето на Барселона от началото на сезона, както и работата на своя противник в утрешния звезден сблъсък Ханзи Флик.

“Смятам, че Барселона има много ясен стил и идея как да играе. Истината е, че те играят отлично. Нещата за Ханзи Флик до момента се получават много добре и ние трябва да го уважаваме за това. Той показа много голяма смелост. Трябва да се подготвим много добре и да играем по възможно най-добрия начин с и без топка. Трябва да можеш да се справяш с техните атаки, ако някоя линия се разкъса, както и да поддържаме това ниво през цялата среща, за да спечелим. Ламин Ямал? Той стартира своята кариера по впечатляващ начин и аз наистина много харесвам стила му, отношението му. Той е страшно опасен футболист, но ние трябва да сме фокусирани върху това, което ние правим. Уважавам Барселона много, защото се справят много добре в момента,” завърши италианецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти