Майнц надигра, но не победи Борусия (М)

Майнц 05 и Борусия (Мьонхенгладбах) откриха осмия кръг в Бундеслигата с равенство 1:1. Домакините трябва повече да съжаляват за резултата, защото създадоха повече положения, но не вкараха нито един гол. Попадението в тяхна полза всъщност беше автогол на Щефан Лайнер. Това се случи в 55-ата минута, а в 57-ата Тим Клайндийнст донесе точката на Борусия (М).

В класирането Майнц 05 заема 12-о място и не успя да изпревари днешния си съперник, който се намира на деветата позиция след първото си равенство през сезона.

Надмощието на домакините беше по-ярко изразено преди почивката. Футболистите на Бо Хенриксен пресираха високо и стигнаха до няколко възможности да вземат ранен аванс, но удари на Недим Амири минаха встрани от целта. В средата на полувремето таранът Йонатан Буркарт се контузи и вместо него влезе Арминдо Зийб.

В началото на вторатa част Mайнц отново вдигна оборотите и след остро центриране на Паул Небел топката беше отклонена от Лайнер във вратата на гостите. "Жребчетата" обаче отговориха мигновено и националът Клайндийнст изравни с глава, надскачайки централните защитници в червено.

В 63-ата минута Клайндийнст можеше да се разпише още веднъж, но Робин Центнер отрази негов силен изстрел. До края Борусия (М) разчиташе на контраатаки и при една от тях в последните секунди Кевин Щьогер беше близо до това да направи пълен обрат за гостите.

В следващия кръг тимът на Херардо Сеоане ще гостува на Айнтрахт (Франкфурт), а Майнц 05 ще посрещне Байерн (Мюнхен).

Още от Футбол свят

Виж всички