Джими Уайт със страхотна победа в странен мач

Джими Уайт на 62 години продължава да вдъхновява феновете си, побеждавайки Хюсеин Вафей с 4:2 в първия кръг на Откритото първенство на Северна Ирландия.

Мачът беше определен като "странен" от всички замесени в него, защото включваше невероятни пропуски, непредизвикани грешки, флукове и рядко срещано съдийско решение. То дойде при 3:2 за Уайт и се оказа решаващо, защото Джими тъкмо беше вкарал кюбола и съперникът му имаше шанс да атакува предпоследната червена от боулк зоната.

Вафей обаче явно не беше поставил бялата топка в рамките на D-то и реферът му отсъди фаул, плюс фрийбол за Уайт. Повторенията не бяха стопроцентови, но по-скоро изглеждаше сякаш съдията е прав. Впоследствие Джими спечели фрейма по последната черна и записа една от най-драматичните, вдъхновяващи и странни победи в кариерата си, въпреки че нито един от двамата не записа дори халф-сенчъри брейк.

"Странен мач по всички параграфи, но съдията беше много уверен в решението си. Очевидно е, че все още мога да играя на прилично ниво и това ме кара да продължавам, като искам да си запазя професионалния статут чрез резултатите си. Естествено, Бари Хърн многократно ми е казвал, че ще ми дава тур карта, докато продължавам да я искам и да участвам във всички турнири", каза Уайт след мача.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти