Джон Стоунс донесе трите точки на Ман Сити с гол в добавеното време

Джон Стоунс се превърна в герой за Манчестър Сити. Бранителят се разписа дълбоко в добавеното време и донесе победата на “гражданите” при гостуването на Уулвърхамптън. Отборът на Пеп Гуардиола спечели с 2:1. Йорген Странд Ларсен откри резултата в полза на домакините още в седмата минута, а Йошко Гвардиол изравни в 33-ата минута.

Ман Сити временно се изкачи на първо място, измествайки Ливърпул, който приема Челси по-късно днес. Загубата прати Уулвс на дъното на класирането. Тимът на Гари О’Нийл има само една точка в актива си.

Домакините се опитваха да пресират съперника и това създаваше известни проблеми на съперника в началото. Ман Сити започна да контролира събитията на терена и Доку отправи първия удар, но не бе точен. При първата си атака “вълците” поведоха. В седмата минута великолепно центриране на Семедо намери Ларсен, за когото остана само да насочи топката към мрежата. Първият гол в мача бе дело на норвежец, но не Ерлинг Холанд. Това попадение продължи една неприятна за “гражданите” тенденция. Отборът на Пеп Гуардиола се оказа догонващ в четвърти от осемте си мача в първенството от началото на сезона.

Попадението накара гостите да реагират като ужилени и те не бяха далече от бързо изравняване. Жозе Са направи спасяване след удар на Бернардо Силва. Савиньо пък стреля в стената от фал, който бе на доста удобна позиция. Контраатаките на Уулвс продължаваха да създават сериозни проблеми на защитата на съперника. В 19-ата минута Семедо пропусна великолепен шанс да удвои аванса на “вълците”. Той бе изведен от Куня през центъра и напредна сам срещу вратаря. Португалецът си поведе топката дълго преди да нанесе удар и излезлия Едерсон успя да блокира удара му.

Натискът на Ман Сити се увеличаваше с всяка изминала минута и се стигна до няколко опасни ситуации пред Са, но защитата на домакините успя да се справи. Сгъстената отбрана на Уулвс бе под напрежение, но не допускаше много удари към вратаря. Изравняването дойде в 33-ата минута. Йошко Гвардиол се разписа след великолепно изпълнение от границата на наказателното поле. Гостите не стигнаха до сериозни положения в следващия период, но в самия край на първата част вратарят на Уулвс направи отлично спасяване след удар на Савиньо.

След почивката “гражданите” имаха сериозно предимство и окупираха наказателното поле на съперника. Те обаче трябваше да се задоволят с удари от дистанция. В 54-ата минута Рубен Диаш стреля и Жозе Са направи поредното си отлично спасяване. Уулвърхамптън рядко играеше с топката и много рядко успяваше да атакува, но когато го правеше, се стигаше до опасности. Матеус Куня отправи хубав изстрел, но недостатъчно точен и топката мина покрай лявата греда на Едерсон.

Последва период с някои моменти в половината на Уулвс. Лемина извърши нарушение срещу Ковачич на границата на наказателното поле. Бернардо Силва обаче не успя да преодолее стената. Гуардиола пусна в игра Фил Фоудън на мястото на Доку. За домакините на терена се появи Карлос Боржес, който веднага получи шанс да участва в опасна атака. Той беше изведен от Дойл, но подаването му не стигна до Ларсен. Пред другата врата Савиньо отправи много неточен удар от добра позиция.

Тимът на Гари О’Нийл успя да ограничи шампионите и ги държеше сравнително далеч от вратата в последната част на двубоя. Гостите нямаха идея как да преодолеят защитата. Холанд, който не получи никакви възможности през целия мач, имаше своя шанс в 85-ата минута. Той получи топката в наказателното поле, но много лесно Доусън му отне кълбото.

Последните минути изтичаха, когато се стигна до поредица от ъглови удари пред вратата на домакините. При един от тях Джон Стоунс засече топката с глава и отбеляза победния гол. Първоначално съдията отмени попадението, тъй като Бернардо Силва стоеше в близост до вратаря. След разглеждане на ситуацията голът бе потвърден, тъй като Силва се измести малко преди удара на Стоунс и не пречеше на видимостта на вратаря.

УУЛВЪРХАМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:21:0 - Ларсен (7)1:1 - Гвардиол (33)1:2 - Стоунс (90+5)

Още от Футбол свят

Виж всички