Изповедта на Погба: За Манчестър Юнайтед, проблемите, отношенията с Моуриньо, уроците и бъдещето с Ювентус

Футболистът на Ювентус Пол Погба даде дълги интервюта пред “Дейли Мейл” в Париж, както и пред “Гадзета дело Спорт”, в които говори за теми като наказанието си за допинг, което бе намалено, бъдещето си - в Ювентус или на друго място, както и престоя си в Манчестър Юнайтед. Припомняме, че първоначалната му санкция от четири години бе намалена на 18 месеца след успешно обжалване в Спортния арбитражен съд.

“Пробвах нов костюм за филмовата премиера на “Четирите нули” (б.ред. - Погба участва в този филм като актьор), когато жена ми ми каза, че ми звъни адвокатът. Той ми съобщи новината за намаленото наказание и аз мълчах. Всички подскачаха, толкова щастливи, но аз бях в шок. Бързо това щастие се превърна в решителност. Минахме през ада. Време на мрак. Но това е вторият ми шанс, трябва да го използвам.

Всички сме хора и имаме чувства. Когато забраната стана факт, разбрах какъв е животът. Пол Погба – известният човек – вече го няма. Хората ме избягваха. Бях канен на седмици на модата и такива събития. Сега те казаха: „Не можем да използваме Погба“. Приятелите ми не звъняха, както звъняха преди”, започва той.

“Бях шокиран, когато лекарят на Ювентус ми каза, че получавам забрана през септември 2023 г. Обвиняват ме в допинг? Започнах да си мисля какво съм ял? Какъв крем използвах?“. Първоначално футболистът е смятал, че положителният тест може да е бил предизвикан от инжекция, поставена от клуба. Това не беше така. В центъра на скандала беше добавка, предписана на Погба от лекар в САЩ.

Погба: Футболът е нещо, което ми отнеха

“Имах толкова много проблеми извън футбола и контузиите. След като напуснах Манчестър Юнайтед, исках Ювентус да е едно ново начало. И тогава това се случва. Защо аз? Просто исках да играя футбол, но вместо това се давех в проблеми. В един момент просто се сриваш. Приемах добавка, предписана от професионалист. Моята грешка и поемам отговорността за това, е, че не направих тройна проверка. Но ако отидете на лекар и ви кажат да приемате това два пъти на ден, какво правите?“, продължава той.

Погба се връща и към престоя си в Манчестър Юнайтед и отношенията си с Жозе Моуриньо: “Отношенията ни бяха като на гаджета, ние се разделяхме и се сдобрявахме през цялото време. Всичко започна страхотно, той беше една от причините да се върна в Манчестър. Не знам защо се превърна в кошмар и се карахме. Ние не бяхме съгласни един с друг, както става между мениджърите и играчите. Но има голямо уважение от моя страна към него. Ако го видя утре, ще има голяма прегръдка! Но един ден ще трябва да седнем и да го обсъдим”.

След това Погба прави любопитно разкритие: “Ще ви кажа нещо, което никога не съм казвал на никого. Годината, в която Жозе си отиде и Оле-Гунар Солскяер дойде, беше най-добрият ми сезон в Юнайтед, но след последния мач казах на Оле и тогавашния главен изпълнителен директор Ед Удуърд, че смятам, че това е последната ми година и че искам да напусна.

Бях на 27, не се получи така, както исках. Дадох всичко от себе си, но не видях клубът да върви нагоре. Исках да си тръгна, но се върнах за предсезонната подготовка, защото исках да бъда професионалист. Говорих с Ед да направи този ход, но той го блокира. Не исках повече да играя за Юнайтед, но трябваше да бъда професионалист. Психически не бях там и тогава получих контузиите си”.

Погба може да поеме към САЩ

“Имам цели и мечти – мечтата ми винаги е била да играя за националния отбор и все още е в главата ми. Но днес бъдещето на Пол е да се върна на терена и да покажа, че все още имам това ниво. Футболът не е спрял, защото не мога да играя; играчите играят, това е животът - това е кръгът. Всички играчи ще кажат: „Погба се върна, не искам той да заема моята позиция“. Това е нормално. Но трябва да съм готов“, добавя Погба.

Пред “Гадзета дело Спорт” световният шампион пък заявява: "Това ще бъде нов Погба: по-гладен, по-мъдър и по-силен. Тренирах сам с треньорите тази година и съм готов да се върна към нормалното през 2025 г. Имам само едно желание, да играя футбол.

Любовта на феновете никога не е липсвала. Не можех да имам контакт с членове на Юве поради правни проблеми. Много бивши и настоящи съотборници винаги са ме подкрепяли. Хуан Куадрадо ми се обаждаше на всеки два дни и винаги ме разсмиваше. Пауло Дибала ми помогна, изпрати много съобщения. Както и Влахович, Маккени, Уеа, Кийн... Не очаквах толкова много, също и защото всеки от нас има своите проблеми в ежедневието.

“Готов съм да намаля заплатата си, за да остана в Ювентус. Мисля само за тренировките и за това да играя за Ювентус. Не съм аз този, който трябва да говори, теренът ще говори, а Тиаго Мота ще прецени с очите си. Не съм имал възможност да говоря с него, но този момент ще дойде“.

Марсилия преговаря с Погба

Французинът добавя още: “Днес е невъзможно да играя за друг отбор в Италия, не се виждам да нося друга фланелка там. Макар че Ибрахимович ми се обади, той знае, че не бих предал Юве. Фокусът ми сега е отново да нося фланелката на Ювентус. Големият ми приятел Патрис Евра е казал на шега, че Марсилия може да ме привлече, той е приятел на спортния им директор Мехди Бенатия, но толкова, това е шега”.

“Вярно е, че в миналото отказах Джосеп Гуардиола за сметка на Ювентус. Мечтата за Световното първенство е налице, но Дешан не е отворил врати за никого. Аз съм този, който трябва да ги отвори: той ме посъветва да работя.

Дали Белингам е новият Погба? Не, той е Джуд. Конте, Алегри или Моуриньо? Прекарах си добре и с тримата, дори и с Жозе. Кой ще спечели Шампионската лига? Надявам се Ювентус, те имат 1% шанс, както всички други отбори", казва още Погба.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти