Разследването официално е факт, името на Мбапе все още не се споменава

Шведската прокуратура потвърди ексклузивната новина от последните 24 часа за открито разследване на изнасилване в Стокхолм, информират медиите. Още вчера се появиха информации за сексуално посегателство в хотел “Банк” в шведската столица вечерта на 10 октомври, четвъртък, срещу 11 октомври, петък, като за обект на предварителното разследване бе посочен Килиан Мбапе. Капитанът на Франция бе заснет именно в тези дни в Стокхолм да се забавлява в компанията на своя сънародник Норди Мукиеле от Байер Леверкузен. По същото време “петлите” записаха две победи в Лигата на нациите срещу Израел и Белгия, но самият Мбапе бе освободен от националния селекционер. Естествено, името на играча не се споменава в официалното съобщение от прокуратурата:

В Швеция: Мбапе е разследван за изнасилване

“След медийните съобщение за предполагаемо изнасилване в Стокхолм, прокурорът може да потвърди, че в полицията е внесена жалба за изнасилване. Според доклада инцидентът е станал на 10 октомври 2024 в хотел в центъра на Стокхолм. Предварителното разследване е поето от прокурор Марина Чиракова. Прокурорът не е на разположение за отговори на медиите на този етап и не може да предостави повече информация. Когато такава бъде налична, тя ще бъде предоставена чрез ново съобщение за пресата,” се казва в официалното изявление на шведската прокуратура.

Разследват изнасилване в хотел в Стокхолм, в който е бил Мбапе

Местните медии вече излязоха със съобщения, че полицията продължава да иззема доказателствен материал, като в момента разполага с бикини, панталон и черно горнище.

“Тук в хотела никой няма никаква информация по въпроса. Всичко зависи изцяло от разследването на полицията. Ние нямаме коментар по случая,” заявиха от хотел “Банк”.

Още от Футбол свят

Виж всички