Ожие е надъхан за третото си "домашно" рали за сезона

Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие заяви, че и тази година очаква да види много публика по време на предпоследния кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC) – рали „Централна Европа“, което французинът определя като домашно за себе си.

Ожие винаги ще брой рали „Монте Карло“ за своя домашна надпревара, най-вече заради факта, че през последните години състезанието много често е базирано в неговия роден град Гап във френските Алпи. Освен това рали „Финландия“ също се води домашно на него, тъй като базата на Тойота се намира в Юваскила, където е центрирано и ралито.

Рали „Централна Европа“ пък е базирано много близо до Мюнхен, където живее самият Ожие. Той има и още едно домашно състезание – рали „Япония“, с което ще завърши сезона. Надпреварата в Страната на изгряващото слънце се организира от Тойота и се намира в Тойота Сити.

„Хубаво е да имам толкова много домашни ралита. Това състезание е домашно за мен, защото се намира на само два часа от Мюнхен. Миналата година имаше много публика на това рали и съм сигурен, че и през тази това ще е така.„Ние сме мотивирани за последните два ралита за сезона, целта е ясна – да спечелим последните две ралита и да се опитаме да си гарантираме титлата при производителите. Връщането на асфалт е огромна промяна. Мина много време, откакто за последно карахме на асфалт, така че ще е забавно да се върнем. Но отново ще имаме много работа за вършене, за да се подготвим за ралита със само един тестов ден.„Смятам, че маршрутът на ралито е много изцеждащ за пилотите, защото има много дълги преходи и различни типове пътища през уикенда. В Чехия пътищата са неравни, бързи и с много ниско сцепление, а в Австрия те са по-ритмични и приятни. Да се надяваме, че в Германия времето няма да е толкова предизвикателно, колкото беше през миналата година“, коментира Ожие.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти