Лошата серия на Уругвай продължи и в Лима

Перу се наложи с 1:0 над Уругвай в световна квалификация, играна в Лима. "Инките" бяха по-добрият отбор и стигнаха до успеха в 88-ата минута с попадение на Мигел Араухо.

Това беше първа победа за перуанците, които преди това бяха отбелязали само два гола в първите си 8 мача. Отборът измести Чили от предпоследното място, а Уругвай е трети. "Урусите" са в серия от три поредни срещи без отбелязан гол в квалификациите и пропуснаха да изместят Колумбия от втората позиция.

Вече без отказалия се от националния отбор Луис Суарес, Уругвай нямаше лидер на терена и това си пролича през второто полувреме, когато гостите не създадоха почти никакви положения пред вратата на Педро Хайесе.

Съставът на Марсело Биелса привидно държеше инициативата преди почивката, но бавното темпо беше и по вкуса на перуанците. В 14-ата минута Дарвин Нунес опита удар с глава, но не затрудни Хайесе. В 34-ата Александър Кайенс можеше да открие в полза на домакините, но стреля в аут.

Перуанците ставаха все по-напористи и в 55-ата минута малко не стигна на Серхио Пеня да се разпише. В 61-ата шанс се откри и пред Анди Поло, но Серхио Рочет внимаваше. За гостите опасен удар отправи Федерико Валверде, но и той не намери целта.

Така се стигна до 88-ата минута, когато резервата Пиеро Киспе центрира от десния фланг, а Мигел Араухо се извиси в наказателното поле и с глава забоде топката в мрежата, въпреки отчаяната реакция на Рочет.

Още от Футбол свят

Виж всички