Възходът трябва да продължи!

Националният отбор на България излиза срещу Люксембург в двубой от Лига на нациите тази вечер. Срещата в Пловдив ще започне с първия съдийски сигнал на словенеца Давид Шмайц в 19:00 часа.

Илиев: Трябва да се потрудим, за да останем на върха в групата

Футболистите на Илиан Илиев имат четири точки в своя актив, дошли след нулевото равенство с Беларус в Унгария и победата с 1:0 над Северна Ирландия. Точен за успеха на "Колежа" на 8 септември беше капитанът Кирил Десподов, който и сега ще поведе колегите си в битката. Нашите делят първото място в групата заедно с отбора на Беларус, който утре посреща северноирландците в Залаегерсег.

Десподов: Всеки си мисли, че трябва да победим с 3:0, но няма да е лесно

"Лъвовете" продължават да нямат загуба, откакто начело на тима застана Илиан Илиев, заменил сърбина Младен Кръстаич през ноември м.г. Статистиката показва, че под ръководството на бившата звезда на Черно море, Левски и Бенфика националите допускат трудно голове - през 2024 година България е получила само две попадения в шест срещи.

Не се очаква варненският специалист да направи сериозни промени спрямо двубоя със Северна Ирландия преди месец, като най-вероятно атаката на трикольорите ще води звездата на Левски Александър Колев, на когото под фланговете ще помагат Кирил Десподов и Радослав Кирилов. Зад тарана се очаква да действа юношата на Славия Филип Кръстев.

Илия Груев пристигна в лагера на България

Мачът пропуска титулярят на Лийдс Илия Груев, който се контузи тежко в началото на месеца срещу Норич в Чемпиъншип. Твърде вероятно е мястото му на игрището да заеме опитният Ивайло Чочев, който да си партнира с Георги Костадинов в полузащитата. На вратата почти сигурно ще започне Димитър Митов, който продължава да записва отлични игри под рамката на Абърдийн.

Селекционерът на Люксембург: Ще сме доволни на равен

Гостите от Люксембург нямат право на загуба, ако искат да запазят шансове за първото място в групата, което праща към по-горното ниво в Лига на нациите. Селекционерът на тима от Великото херцогство Люк Холц призна, че той и момчетата му ще бъдат доволни и на равенство на стадион "Христо Ботев". В исторически план България няма загуба от Люксембург на ниво "А" отбори.

"Колежа" се пълни - вече 12 000 продадени билета за "лъвовете"

Трибуните на стадиона на Ботев (Пловдив) ще бъдат почти пълни за сблъсъка, което ще даде допълнителна мотивация за играчите на Илиан Илиев. До снощи бяха продадени 12 000 билета за мача, като цифрата ще набъбне със сигурност до първият съдийски сигнал.

България - Люксембург

Вероятен състав на България:

Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Валентин Антов, Фабиан Нюрнбергер, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Александър Колев, Радослав Кирилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти