Чехия не остави шанс на Албания

Чехия постигна втора поредна победа в Лигата на нациите. С два гола на Томаш Хори чехите се наложиха с 2:0 над Албания у дома и вече са на второ място в група 1 на Лига "В" с 6 точки.

Съставът на Иван Хашек доминираше почти през целия двубой и нито за миг не даде на гостите да си помислят, че могат да измъкнат нещо. За албанците това е втора поредна загуба и те са трети в групата с 3 точки, колкото има и Украйна.

Двата отбора бяха съперници в квалификациите за Евро 2024, като направиха 1:1 в Прага, а в ответния двубой в Тирана албанците постигнаха убедителна победа с 3:0.

Днес чехите бяха амбицирани да вземат реванш и откриха резултата още в 3-ата минута. Томаш Хори се пребори за топката в наказателното поле, обърна се и простреля Томас Стракоша.

Домакините продължиха да притискат съперника и създадоха още няколко положения до почивката, а най-чистото от тях се откри отново пред Хори, но таранът на Славия (Прага) стреля над напречната греда. Албания не организира нито една опасна атака през първите 45 минути, въпреки че действаше с трима нападатели.

През второто полувреме Чехия все така имаше предимство и стигна до втори гол в 63-ата минута. Владимир Цоуфал центрира отдясно, а Хори показа силата си в играта с глава и насочи топката в мрежата. Чак след това албанците погледнаха по-смело напред, но вече беше късно.

Още от Футбол свят

Виж всички