Левски прегази Хебър в контрола с четири гола и три греди, Илиян Стефанов с мечтано завръщане за "сините"

Отборът на Левски постигна категоричен успех с 4:0 над Хебър в контролна среща, която се проведе на "Герена". Попаденията за "сините" реализираха Мустафа Сангаре (28), Клемент Икена (45) и Илиян Стефанов (72, 84). Трябва да отбележим, че Нани се завърна в игра след над седем месеца отсъствие.

В титулярния състав на "сините" личаха имената на юношата на тима Мартин Пасалидис, който стартира от първата минута и на Фабио Лима. Бразилецът пък се завърна в игра, след като лекуваше разтежение. Над 30 минути записа и Илиян Стефанов, който също бе извън строя.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на гостите. Майкон центрира перфектно в наказателното поле, където бе Асен Митков. Халфът отправи изстрел с глава, който бе избит от Петър Дебърлиев, а след това кълбото срещна и горната греда. Секунди по-късно Патрик Мислович също пробва своя късмет, но неговият опит премина далеч от целта.

В деветата минута Патрик Мислович изведе Мустафа Сангаре очи в очи със стража на Хебър, но ударът му се отби в десния страничен стълб.

В 21-ата минута Матей Маркович се размина с центриране от корнер, но ударът с глава на Уилям Фонкеу не намери очертанията на вратата.

В 28-ата минута логичното се случи. Патрик-Габриел Галчев центрира от десния фланг в наказателното поле, където Мустафа Сангаре бе оставен сам. Голмайсторът на "сините" с глава не пропусна да накаже Петър Дебърлиев.

Гостите отговориха с удар на Радослав Терзиев след изпълнение на корнер, но кълбото премина на сантиметри от целта. Малко по-късно Георги Стайков отправи шут от границата на наказателното поле, но за щастие на стража на домакините топката не намери очертанията на вратата.

Малко преди края на първата част "сините" вкараха още веднъж във вратата на Хебър. Фабио Лима отбеляза с глава след центриране на Майкон, но се оказа, че е бил в положение на засада.

В последната минута от първата част Клемент Икена направи резултата 2:0 с изключително красиво изпълнение. Дефанзивният полузащитник изскочи на първа греда при изпълнение на корнер и с пета матира стража на тима от Пазарджик.

В 53-ата минута футболист на "белите" отправи прекрасен шут от далечна дистанция, но резервата Иван Андонов се намеси на ниво.

В 58-ата минута халфът на Левски Илиян Стефанов се завърна в игра след седем месеца отсъствие. Както е известно, той претърпя операция на коляното, след като се контузи тежко в мач срещу Хебър от 23-ия кръг на еfbet Лига през миналия сезон.

В 70-ата минута Илиян Стефанов можеше да се завърне с гол, но атакуващият халф успя да преодолее стража, но при удара си той нацели гредата. Две минути по-късно Илиян Стефанов намери целта. Нани получи топката на чиста позиция от Карлос Охене и с техничен шут матира стража на Хебър.

В 76-ата минута и Джавад Ел Джемили можеше да запише името си сред голмайсторите, но изпълнението му бе отразено майсторски от Мартин Янков.

В 81-ата минута Калоян Кръстев можеше да намали резултата, но нападателят не успя да се справи със стража на "сините". Той бе изведен очи в очи с Иван Андонов, но младият футболист на Левски успя да отрази удара му.

В 84-ата минута Патрик-Габриел Галчев проби отлично по левия фланг и центрира по земя към Илиян Стефанов, който на празна врата заби своето второ попадение в проверката.

До края на срещата "сините" продължиха да се забавляват на терена, но не успяха да стигнат до нов гол.

ЛЕВСКИ - ХЕБЪР 4:01:0 Мустафа Сангаре (28)2:0 Клемент Икена (45)3:0 Илиян Стефанов (72)4:0 Илиян Стефанов (84)

Стартови състави:

Левски: 44. Матей Маркович, 31. Мартин Пасалидис, 6. Цунами, 50. Кристиан Димитров, 22. Патрик-Габриел Галчев, 3. Майкон, 30. Клемент Икена, 23. Патрик Мислович, 10. Асен Митков, 7. Фабио Лима, 12. Мустафа Сангаре

Резерви: 99. Иван Андонов, 21. Алдаир, 8. Карлос Охене, 14. Илиян Стефанов, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Евертон Бала

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 55. Мартин Михайлов, 18. Радослав Терзиев, 88. Милен Гамаков, 44. Николай Николаев, 21. Божидар Пенчев, 19. Георги Стайков, 15. Уилям Фонкеу, 8. Кристиян Андонов, 77. Октай Хамдиев, 29. Шейх Диаманка

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти